Toplanması hayli zahmetli olan kuru bamyanın kilogram fiyatları son yılların en yüksek seviyesine yükselerek 300 liradan satılıyor.
Edirne’de bamya yetiştirilse de kurutması zor olduğu için baharatçıların İç Anadolu bölgesinden imal ettikleri kuru bamyanın kilosunu 300 liradan satışa sunuyor. En çok Bulgar vatandaşların rağbet ettiği bamya kurusunu gramla sattıklarını belirten baharatçı Sedef Baras; “ Bulgar yöresel yemeklerinde kullanmak için alıyorlardı, şimdi gelemedikleri için alanda yok” dedi.
Altın değerinden kuru bamyayı en çok Bulgar vatandaşlar rağbet gösteriyor diyen baharatçı Sedef Baras, “Kuru bamyanın kilosu şu anda 300 lira. Kurutulduğunda çok fazla kilogram kaybı oluyor. O yüzden fiyatı çok pahalı. Bir dönem ucuzlayacak gibi oldu ama tekrar yükseldi. Bamyaya çok yakın bir şehirdeyiz ama kurutulmuyor. Genelde İç Anadolu bölgesinde tüketiliyor Edirne’de yeni yeni istek oluyor. Daha çok Bulgarlar talep gösteriyor. Düğün ve cenazelerde verilen bir yöresel yemek varmış. Orada kullanılıyormuş, kuru bamya. Bulgarlar daha fazla alıyor. Kış hazırlığı yapamayanlar kuru bamyaya yöneliyor. Genelde gramajla satıyoruz. 100 gram 100 gram gidiyor. Şu anda sınır kapıları kapalı. Kapılar açık olduğunda ciddi gidiyor. Şu anda sezonda 20-30 kilogram gidiyor” dedi.
Edirne’de bamya yetiştirilse de kurutması zor olduğu için baharatçıların İç Anadolu bölgesinden imal ettikleri kuru bamyanın kilosunu 300 liradan satışa sunuyor. En çok Bulgar vatandaşların rağbet ettiği bamya kurusunu gramla sattıklarını belirten baharatçı Sedef Baras; “ Bulgar yöresel yemeklerinde kullanmak için alıyorlardı, şimdi gelemedikleri için alanda yok” dedi.
Altın değerinden kuru bamyayı en çok Bulgar vatandaşlar rağbet gösteriyor diyen baharatçı Sedef Baras, “Kuru bamyanın kilosu şu anda 300 lira. Kurutulduğunda çok fazla kilogram kaybı oluyor. O yüzden fiyatı çok pahalı. Bir dönem ucuzlayacak gibi oldu ama tekrar yükseldi. Bamyaya çok yakın bir şehirdeyiz ama kurutulmuyor. Genelde İç Anadolu bölgesinde tüketiliyor Edirne’de yeni yeni istek oluyor. Daha çok Bulgarlar talep gösteriyor. Düğün ve cenazelerde verilen bir yöresel yemek varmış. Orada kullanılıyormuş, kuru bamya. Bulgarlar daha fazla alıyor. Kış hazırlığı yapamayanlar kuru bamyaya yöneliyor. Genelde gramajla satıyoruz. 100 gram 100 gram gidiyor. Şu anda sınır kapıları kapalı. Kapılar açık olduğunda ciddi gidiyor. Şu anda sezonda 20-30 kilogram gidiyor” dedi.