• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
15:02
Öğrenciler tasarladıkları model uçaklarla yarışıyor
14:51
Yeşilçam emekçisi "Zagor"a plaket
14:14
Enez Sahilinde Büyük Değişim Başlıyor
14:10
Edirne’de Parklar Yaz Öncesi İlaçlanıyor
12:23
Edirne’de Sarı Bahar
11:04
Üç Ülke Turu İçin Hazırlıklar Başladı
11:03
Yaban hayatı görüntülendi
09:39
Paramotorla kanola tarlası üzerinde uçuş yapıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. ATATÜRK VE ADALET ANITLARINA SALDIRILARINA TEPKİLER BÜYÜYOR
YAŞAM
Yayınlanma: 07 Şubat 2022 - 11:01

ATATÜRK VE ADALET ANITLARINA SALDIRILARINA TEPKİLER BÜYÜYOR

YAŞAM
07 Şubat 2022 - 11:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ATATÜRK VE ADALET ANITLARINA SALDIRILARINA TEPKİLER BÜYÜYOR
Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları, Samsun’da Atatürk Anıtına, Uzunköprü’de Adalet Anıtına yapılan hain saldırıları kınadı.
ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Cümle hainler ve cesaretlendikleri iklimi yaratan aymazlar bilsinler,biz buradayız!  Kuvayı Milliye şehitlerimizden emanet bu Aziz Vatan’da,“ Gökte yıldız, denizde kum tükenir Mustafa Kemal’ler tükenmez. Gerekirse gece gündüz anıt önünde nöbet tutarız” dedi.
“Ülkemizin Kurtarıcısı Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Sevr Antlaşması sonucu parçalanan yurdumuzu yeniden yaşatmak için kuruluş ve kurtuluş mücadelesine 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlamıştır” diyen Özcan,  “Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde aydınlık günlere doğru yürüyüşünün, başladığı yerdir SAMSUN, Saltanatın ve hilafetin ülkeyi sürüklediği uçurumdan, yok olma eşiğinden emperyalist planları bozarak tarihin çöplüğüne attığı gündür 9 Mayıs.
19 Mayıs 1919- Samsun;  ulusumuzun kaderini kendi iradesiyle değiştirerek yeniden yazdığı, eşsiz bir destanın başlangıcıdır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan bu “Onur”lu destan emperyalistleri ve işbirlikçilerini hep rahatsız etmiştir. Son yıllarda Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle Demokrasinin olmazsa olmazı Laikliğe ve Atatürk’ün manevi kişiliğine yönelik saldırıların giderek arttığını üzüntüyle görüyor, kaygıyla izliyoruz.
Bu saldırıların beyinleri yıkanmış kiralık faillerinin; “Keşke Yunan kazansaydı” diyecek kadar vatan ve millet bilincinden yoksun meczupları, alternatif tarih yazıcılığına soyunmuş sözde akademisyenleri, 21. yüzyılda saltanat ve hilafet özlemiyle yanıp tutuşan, üniter ulus devlet karşıtı tarih cahillerini baş tacı eden kimi bildik çevrelerden cesaret buldukları ortadadır.
Öte yandan; Mobese kameraları İle her yer ve herkes izlenirken, şehrin ortasındaki Atatürk Anıtı’na kamyonetle yanaşılıp, dakikalarca halatlar bağlanmak ve araçla çekilmek suretiyle gerçekleştirilmeye çalışılan bu saldırının nasıl olup önlenemediği (!) de ayrıca açıklanmaya muhtaçtır.
Atatürkçü Düşünce Derneği; Uzunköprü Adalet anıtına yapılan saldırı ve benzeri bütün alçak saldırıları olduğu gibi, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın simge şehri, Atatürk’ün kutlu yolculuğunun ilk adımı, Gençlik ve Spor Bayramı ile onurlanmış Samsunumuzun Onur Anıtı’na kasteden bu ihaneti de lanetlemekte, süreci sonuna kadar izlemeyi görevi saydığını kamuoyu ile paylaşmaktadır.
Cümle hainler ve cesaretlendikleri iklimi yaratan aymazlar bilsinler, biz buradayız!  Kuvayı Milliye şehitlerimizden emanet bu Aziz Vatan’da,“ Gökte yıldız, denizde kum tükenir Mustafa Kemal’ler tükenmez.
 
 
 
2022/02/2022-02-07-11-03-51.jpg
2022/02/2022-02-07-11-03-53.jpg
2022/02/2022-02-07-11-03-56.jpg
2022/02/2022-02-07-11-03-58.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
Öğrenciler tasarladıkları model uçaklarla yarışıyor
Öğrenciler tasarladıkları model uçaklarla yarışıyor
Yeşilçam emekçisi
Yeşilçam emekçisi "Zagor"a plaket
Enez Sahilinde Büyük Değişim Başlıyor
Enez Sahilinde Büyük Değişim Başlıyor
Edirne’de Parklar Yaz Öncesi İlaçlanıyor
Edirne’de Parklar Yaz Öncesi İlaçlanıyor
Edirne’de Sarı Bahar
Edirne’de Sarı Bahar
KAHVECİLER ODASI BAŞKANI GÖNAY GÜVEN TAZELEDİ
KAHVECİLER ODASI BAŞKANI GÖNAY GÜVEN TAZELEDİ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.