• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
13:38
Başkana sandıklı gönderme
13:09
Tayini çıkan personeller uğurlandı
13:09
Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası devam ediyor
11:27
Çok sayıda turisti misafir ediyor
11:26
Buğday hasadı gece yapılıyor
11:01
Edirne’de Basketbola Veda
11:00
Kurt ve Aliş; “Süt Fiyatları Güncellenmeli”
10:10
AYÇİÇEĞİ SUSUZ KALDI, ÇİFTÇİ UMUTSUZ
10:09
Suiçmez, Trakya’da risk yok
09:14
Doğal yaşam alanında çalışmalar sürüyor
09:04
Ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. DERSLERİ "SARAY YEMEKLERİ"
YAŞAM
Yayınlanma: 01 Kasım 2019 - 00:01

DERSLERİ "SARAY YEMEKLERİ"

YAŞAM
01 Kasım 2019 - 00:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DERSLERİ
Edirne'de aşçı adayları öğrenciler Osmanlı saray mutfağı yemeklerinin yapımını öğreniyor.
Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri, uygulamalı derslerinde öğretim görevlileri Hüseyin Gündoğdu ve Çağla Yumuk Mercan eşliğinde ciğer çorbası, kavun dolması, büryan gibi saray mutfağının özel yemeklerini de maharetlerinin arasına yerleştiriyor. Okulun mutfağında yapılan eğitimde öğrenciler en çok "kavun dolması" yemeğine ilgi gösteriyor.
Öğretim görevlisi Hüseyin Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileri hem sektöre hazırladıklarını hem de Türk mutfak tarihini öğrettiklerini ifade etti. Pek çok saray yemeği yanında öğrencilerin en çok kavun dolmasına ilgi gösterdiğini anlatan Gündoğdu, "Sarayda kavun sezonunda sıkça yaparmış ecdadımız. İç pilavını hazırlıyoruz, içerisinde kuru badem ve bol baharat var. Bu ürünleri kavun içerisinde fırınlayarak pişiriyoruz. Fırında kavunun karamelize oluşu farklı bir tat ortaya çıkarıyor." dedi.
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu da Edirne'nin Osmanlı Devleti'ne 1 asra yakın başkentlik yaptığını anımsattı. Osmanlı'nın çeşitli lezzetleri barındıran geniş bir mutfağa sahip olduğunu anlatan Yeşiloğlu, "Unutulmaya yüz tutan tatları hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Ecdadımızın yediği, içtiği besinleri yeni kuşaklara aktarmak adına eğitim mutfağı oluşturduk. Sıcak ve soğuk uygulamalar şeklinde hizmet veren mutfağımızda öğrencilerimize çeşitli yemekleri uygulamalı olarak öğretiyoruz." diye konuştu.
Öğrencilerden Mete Ekiner ise okuldaki mutfakta deneyim kazandıklarını belirterek "Mezun olduktan sonra çalışacağımız ya da kendi restoranlarımız olursa Osmanlı saray mutfağı yemekleri yapacağız. Bu bize diğer rakiplerimizden artı puan kazandıracak bir durum." diye konuştu.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
Başkana sandıklı gönderme
Başkana sandıklı gönderme
Tayini çıkan personeller uğurlandı
Tayini çıkan personeller uğurlandı
Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası devam ediyor
Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası devam ediyor
Çok sayıda turisti misafir ediyor
Çok sayıda turisti misafir ediyor
 Buğday hasadı gece yapılıyor
Buğday hasadı gece yapılıyor
BİR ANNENİN EN ACI GÜNLÜĞÜ
BİR ANNENİN EN ACI GÜNLÜĞÜ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.