• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
14:30
GÖKHAN KARAKOÇ, ZAFER PARTİSİ’NE KATILDI
14:27
AKGÜNGÖR: "ÇİFTÇİMİZİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
14:24
Yeni yılda trafik cezaları %27,83 artacak.
14:11
KASIM AYI KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU
13:58
Yeni avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu
13:47
2027’de vergi, harç ve cezalar için uygulanacak artış %27,83 oldu.
13:25
ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİNDE EĞİTİCİ ATÖLYELER
13:19
TRAKYA'DAN 231 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
13:17
2027’de vergi, harç ve cezalar için uygulanacak artış %27,83 oldu.
11:33
ZOBAR: "ENFLASYON EMEKÇİNİN SOFRASINDAN EKMEĞİNİ ALIYOR"
11:16
Bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı
10:26
Kızılay Haftası Futbol Turnuvası Sona Erdi
10:10
 Kaymakam Odabaşı'ndan ziyaretler
10:01
ENEZ’İN 40 YILLIK HAYALİNDE İHALE AŞAMASINA GELİNDİ
09:36
EDİRNE’DE SÜT FİYATI 28,5 TL OLDU
09:33
YENİ PARTİ HEYETİNDEN GENCAN'A ZİYARET
09:28
KÖSE'DEN TİCARET BORSASI'NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
09:26
EDİRNE'DE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİSİNİ ARTIRDI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. EĞİTİM-İŞ ÖZEL OKULLARI ELE ALDI
YAŞAM
Yayınlanma: 25 Aralık 2019 - 08:34

EĞİTİM-İŞ ÖZEL OKULLARI ELE ALDI

YAŞAM
25 Aralık 2019 - 08:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
EĞİTİM-İŞ ÖZEL OKULLARI ELE ALDI
Eğitim-İş Edirne Şubesi  “devlet okullarına ayrılan bütçe ve özel okulların sorunları” ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.
Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar yazılı bir basın açıklaması yaparak şu ifadelere yer verdi, “Edirne’de özel okul sayısının artışı dikkat çekicidir. Edirne’de özel okul sayısı 31’dir. Bu rakam beş yıl öncesinin neredeyse iki katıdır ve son 5 yılda özel okulların artış oranı  %100’ün üzerinde gerçekleşmiştir. Kademelere göre son 5 yılda özel okullara devam eden öğrenci sayılarındaki artış ise; yüzdelik olarak okul öncesinde %69, ilkokulda -%10, ortaokulda %34, lisede %256’dır.
İlimizde özellikle özel liselerdeki bu sayısal artışın en önemli nedenlerini;
- Mevcut devlet okullarının nitelikli ve niteliksiz gibi sınıflamalarla ayrılmasının veli ve öğrenci üzerinde yarattığı olumsuz psikolojik baskı,
- Ne olduğunun eğitimciler tarafından bile çözülemediği proje okulları,
- Devlet okullarındaki müfredatın üniversite giriş sınav sistemi soru tarzıyla uyuşmaması dolayısıyla, eskiden dershanelerle doldurulan boşluğun kapatılamaması ve kısmen dershaneciliğe devam eden temel liselerin varlığı,
- Özel okulların müfredatı esnek tutmak gibi bir olanağı olması sebebiyle öğrencilerin özel okullarda sınav odaklı bir eğitim görebilmeleri,
- Anadolu liselerindeki sınıf mevcut yoğunluğunun yaşanması, olarak söyleyebiliriz.
Edirne’de sınavsız öğrenci alan toplam 4 Anadolu lisesinde sınıf mevcudu bu sene 30 civarındadır. Bu sayının gelecek sene, sekiz yıl önce okula başlama yaşının 60 aylığa kadar düşürülmesi ile okula erken başlayan öğrencilerin liseye geçmesi nedeniyle, 40 civarına yükseleceği beklenmektedir.
80. Yıl Anadolu Lisesi, İlhami Ertem Lisesi ile birlikte aynı binada öğretimini sürdürmekte ve bu konuda henüz gözle görülür bir çalışma yapılmamaktadır.
Edirne’de nüfusun yoğun olduğu bölgeye (Kavgaz, Binevler, Şükrü Paşa Mahallesi’nin ortak bir noktası gibi) bir ortaokul ve bir Anadolu Lisesinin yapılması zorunluluktur. Sınıf mevcudu yoğunluğunun velileri özel okula daha da yönlendireceği bir gerçektir. Bununla ilgili önlem alınması ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sorumluluğundadır. Zorunlu eğitimin kamusal, parasız ve nitelikli olmasını sağlamak ise devletin en öncelikli görevidir.
İlimizdeki özel okulların en büyük bölümünü ise kreşler ve okul öncesi eğitim kurumları oluşturmaktadır. Edirne merkez olarak devlete ait olan bu tür okullar sayısal olarak çok yetersiz kalmakta var olanlar da sadece yarım gün eğitim öğretime devam edebilmektedir. Hatta okul öncesi eğitimi sadece özel okullar ya da kreşlerle mümkün olabilmektedir, diyebiliriz. Çalışan aileler için okul öncesi dönemde yarım gün okul büyük engel teşkil etmekte günün diğer yarısında işteyken çocuğunun ne olacağını düşünen ebeveynler özel okullara yönelmektedir. Bu konuda sadece Milli Eğitim Müdürlüğü değil, Edirne Belediyesi ve kamu kuruluşları da çalışmalarını başlatmalıdır.
Edirne’deki özel okullarının sayısındaki artış Edirne kamuoyuna ve İl Milli Eğitim’e ne anlatmaktadır? Kamuoyunun aklındaki soru şudur: İş adamları devletin açık bıraktığı alanlarda kar marjlarını yükseltmek için yatırım yaparlar. Edirne’de yeni dersliklere ve okullara ihtiyaç olduğu bilinmesine rağmen, devlet tarafından bunların yapılmayacağına bu kadar emin olmasalardı yine de bu okulları inşa ederler miydi?
EĞİTİM-İŞ olarak diyoruz ki; eğitim ve öğretim niteliğine tam sahip, fiziki yeterliliğe ulaşmış, sınıf mevcutları uygun, parasız eğitim veren kamu okullarımız tabii ki velilerin her zaman önceliği olacaktır. Bu şartlara ulaşılmasını sağlamak, Eğitim-İş’in amacı ve mücadelesinin sebebidir.”
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
GÖKHAN KARAKOÇ, ZAFER PARTİSİ’NE KATILDI
GÖKHAN KARAKOÇ, ZAFER PARTİSİ’NE KATILDI
AKGÜNGÖR:
AKGÜNGÖR: "ÇİFTÇİMİZİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Yeni yılda trafik cezaları %27,83 artacak.
Yeni yılda trafik cezaları %27,83 artacak.
KASIM AYI KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU
KASIM AYI KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU
Yeni avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu
Yeni avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu
GAYTANCIOĞLU, YENİ HUZUREVİNİ SORDU
GAYTANCIOĞLU, YENİ HUZUREVİNİ SORDU

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.