Yaz aylarında hava sıcakların artması ile birlikte bunaltıcı olan yaz günlerinde fırın ve ocak başında 50 dereceye varan sıcaklıkla çalışanlar için zorlu mesai günleri başladı.
50 derecelik çalışma alanı sıcaklığının yanı sıra,250 derecelik fırın sıcaklığa rağmen ,zorlanmalarına rağmen sofraların temel gıda maddesi olan ekmeği sabırla üretmeye devam ediyorlar.
Edirne’de yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklığı 40 dereceye yaklaşırken, sokaktaki vatandaşlar serinlemek için kendilerini soğuk su şişleri ile serinletip,gölgede gezerken fırıncı ve lokantacı esnafı yaklaşık 50 derece yakın bir ortam sıcaklığında işlerini yapmaya devam ediyor.
20 senedir fırıncılık yapan Faruk Aslan: “Hava sıcak, ocak başında çalışmak çok zor. İçerinin sıcaklığına alıştığımız için bize zor gelmiyor. Ocağımızın sıcaklığı 250 derece, fırının içerisi ise oda sıcaklığı 45-50 derece arasında seyrediyor. En zor mesleklerden birisi fırıncılık. Kış aylarında çalışmak daha kolay oluyor. Yazın biraz daha zor. Böyle devam ediyoruz. En son meslek bu kaldı elimizde başka da mesleğimiz yok.” ifadelerini kullandı.
Edirne’de fırıncı esnafı vatandaşlara günlük hizmetlerini vermeye devam ederken, fırının ısısı ile birleşen aşırı sıcaklardan dolayı bunaltıcı ortamda hizmet veriyorlar. Esnaf bu duruma önlem alamıyor. Esnaf sadece molalarda su içip ya da pencereleri açıp serinleyerek çalışmaya devam ediyor.
Ne olursa olsun mesleğinden memnun olduğunu vurgulayan fırıncı Burak Demirci: “Sıcaklarda çalışmak zor. Şu anda 40-45 derece içerisinde çalışıyoruz. En son yapılacak meslek bu. Biz yine de mesleğimizden memnunuz. Serinlemek için camları açıyoruz, su içiyoruz. Yaptığımız bir şey yok bunlar dışında.” Dedi. Yeşim Dramalı-Begüm Denkten
50 derecelik çalışma alanı sıcaklığının yanı sıra,250 derecelik fırın sıcaklığa rağmen ,zorlanmalarına rağmen sofraların temel gıda maddesi olan ekmeği sabırla üretmeye devam ediyorlar.
Edirne’de yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklığı 40 dereceye yaklaşırken, sokaktaki vatandaşlar serinlemek için kendilerini soğuk su şişleri ile serinletip,gölgede gezerken fırıncı ve lokantacı esnafı yaklaşık 50 derece yakın bir ortam sıcaklığında işlerini yapmaya devam ediyor.
20 senedir fırıncılık yapan Faruk Aslan: “Hava sıcak, ocak başında çalışmak çok zor. İçerinin sıcaklığına alıştığımız için bize zor gelmiyor. Ocağımızın sıcaklığı 250 derece, fırının içerisi ise oda sıcaklığı 45-50 derece arasında seyrediyor. En zor mesleklerden birisi fırıncılık. Kış aylarında çalışmak daha kolay oluyor. Yazın biraz daha zor. Böyle devam ediyoruz. En son meslek bu kaldı elimizde başka da mesleğimiz yok.” ifadelerini kullandı.
Edirne’de fırıncı esnafı vatandaşlara günlük hizmetlerini vermeye devam ederken, fırının ısısı ile birleşen aşırı sıcaklardan dolayı bunaltıcı ortamda hizmet veriyorlar. Esnaf bu duruma önlem alamıyor. Esnaf sadece molalarda su içip ya da pencereleri açıp serinleyerek çalışmaya devam ediyor.
Ne olursa olsun mesleğinden memnun olduğunu vurgulayan fırıncı Burak Demirci: “Sıcaklarda çalışmak zor. Şu anda 40-45 derece içerisinde çalışıyoruz. En son yapılacak meslek bu. Biz yine de mesleğimizden memnunuz. Serinlemek için camları açıyoruz, su içiyoruz. Yaptığımız bir şey yok bunlar dışında.” Dedi. Yeşim Dramalı-Begüm Denkten