Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı’na bu yıl katılan çiçeği burnunda aşçı adayları, mutfaklarında hazırladıkları birbirinden farklı lezzetlerin sunumunu gerçekleştirdi.
Öğrenciler, büyük bir titizlik ve özenle hazırladıkları Akdeniz Bölgesi’ne ait yöresel lezzet Çakıldaklı Çorba, Osmanlı Mutfağı’ndan Dane-i Bulgur-ı Hassa, Anadolu’nun tarihi lezzetlerinden Büryan Kebabı ve Osmanlı Saray Mutfağı’nın önemli tatlarından Üzüm Hoşafı’nı, ikram ettiler.
Gastronomi alanındaki başarılarına her geçen gün bir yenisini ekleyen ve adından sıkça söz ettiren Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı’na bu yıl dâhil olan öğrenciler, üst sınıflardaki arkadaşlarının elde ettiği başarıların peşinden giderek, katıldıkları mutfak yarışmalarından ödüllerle dönmek için çalıştıklarını aktardı ve kendilerine sunulan eğitimler hakkında bilgi verdiler.
Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmek için çalıştıklarını ifade ederek, “Öğrencilerin meslekleri ile ilgili deneyimler yaşamaları ve kariyerleri ile ilgili doğru planlamalar yapmalarını sağlamak için kendilerine zemin hazırlıyoruz. Ulusal ve uluslararası platformlara katılmalarını, kendilerini ve yeteneklerini tamamlayabilmeleri açısından değerli görüyoruz. Üniversitemizi başarıyla temsil etmek için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Öğrenciler, büyük bir titizlik ve özenle hazırladıkları Akdeniz Bölgesi’ne ait yöresel lezzet Çakıldaklı Çorba, Osmanlı Mutfağı’ndan Dane-i Bulgur-ı Hassa, Anadolu’nun tarihi lezzetlerinden Büryan Kebabı ve Osmanlı Saray Mutfağı’nın önemli tatlarından Üzüm Hoşafı’nı, ikram ettiler.
Gastronomi alanındaki başarılarına her geçen gün bir yenisini ekleyen ve adından sıkça söz ettiren Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı’na bu yıl dâhil olan öğrenciler, üst sınıflardaki arkadaşlarının elde ettiği başarıların peşinden giderek, katıldıkları mutfak yarışmalarından ödüllerle dönmek için çalıştıklarını aktardı ve kendilerine sunulan eğitimler hakkında bilgi verdiler.
Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmek için çalıştıklarını ifade ederek, “Öğrencilerin meslekleri ile ilgili deneyimler yaşamaları ve kariyerleri ile ilgili doğru planlamalar yapmalarını sağlamak için kendilerine zemin hazırlıyoruz. Ulusal ve uluslararası platformlara katılmalarını, kendilerini ve yeteneklerini tamamlayabilmeleri açısından değerli görüyoruz. Üniversitemizi başarıyla temsil etmek için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.