Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Akardere köyünde, asırlardır devam eden gelenek bu yıl da devam etti. Köy halkının kestiği kurbanlar toplu şekilde dev kazanlarda pişirilip, eşit oranda köy halkına dağıtıldı.
Akardere Köyü’nde asırlardır devam eden bu gelenek sayesinde evine et girmemiş aile kalmıyor. Kurban Bayramı’nın ilk günü köy halkı tarafından kesilen kurbanlıklar, işlendikten sonra köy meydanına kurulan dev kazanlarda pişiriliyor. Yaklaşık 4 saat süren pişme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte köy camisinin hoparlöründen yapılan duyuruyla, vatandaşlar meydana gelip etlerini almaya başlıyor.
Akardere Köyü’nde asırlardır devam eden bu gelenek sayesinde evine et girmemiş aile kalmıyor. Kurban Bayramı’nın ilk günü köy halkı tarafından kesilen kurbanlıklar, işlendikten sonra köy meydanına kurulan dev kazanlarda pişiriliyor. Yaklaşık 4 saat süren pişme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte köy camisinin hoparlöründen yapılan duyuruyla, vatandaşlar meydana gelip etlerini almaya başlıyor.