YEŞİM DRAMALI
Edirne ve Trakya Göletlerine ticari amaçla aşılama yapmak için bırakılan Kerevitler balıkçı tezgahlarında yerini aldı. Kerevit veya tatlı su ıstakozu için karidesin büyük amcası, ıstakozun yeğeni olan kereviti bulamayacağınız balıkçı neredeyse yok artık. Tezgahta küçük kerevitin kilosu 40 liradan satılırken, büyük kerevitler yemek masasında 500 liraya satılıyor.
Balık pazarında bulunan balık tezgahlarında yerini alan kerevite Yunan ve Bulgar vatandaşların yanı sıra Türk vatandaşları da ilgi göstermeye başladı.
Balıkçı Feridun Bistiren; “kilosunu canlı canlı 40 liraya satıyoruz tatlı su ıstakozların. Restoranlar da bir boy büyüğü kilosu 500 liraya satılıyor. Bizim sattıklarımızın bir kilo içinde 8-10 tanesi oluyor. Bunları Yunanistan’dan, Bulgaristan’dan gelip alanlar var. Bizim belirli Türk müşterilerimiz var onlarda alıyor. Bunun lezzetini ve kıymetini bilen alıyor onlar kaç para olduğuna bakmıyor. Diğer balıklarda hamsi fiyatını sabitledi 25 liraya. Karadeniz mezgiti var, havyarlı balık kılçıksız lezzetli balıktır. Çok çeşit balıklarımız var. Herkesin bütçesine damak tadına göre tezgahlarda balık var” dedi.
Kerevit diğer adıyla ıstakoz nasıl pişirilir diye sorduğumuzda balıkçı Kurter Hırçın; “ çok talep edilen kerevitler, sıcak suda haşlanıyor ve kabuğu soyularak içinde bir et parçası var onu yiyoruz. Lezzeti mükemmel” dedi.
Edirne ve Trakya Göletlerine ticari amaçla aşılama yapmak için bırakılan Kerevitler balıkçı tezgahlarında yerini aldı. Kerevit veya tatlı su ıstakozu için karidesin büyük amcası, ıstakozun yeğeni olan kereviti bulamayacağınız balıkçı neredeyse yok artık. Tezgahta küçük kerevitin kilosu 40 liradan satılırken, büyük kerevitler yemek masasında 500 liraya satılıyor.
Balık pazarında bulunan balık tezgahlarında yerini alan kerevite Yunan ve Bulgar vatandaşların yanı sıra Türk vatandaşları da ilgi göstermeye başladı.
Balıkçı Feridun Bistiren; “kilosunu canlı canlı 40 liraya satıyoruz tatlı su ıstakozların. Restoranlar da bir boy büyüğü kilosu 500 liraya satılıyor. Bizim sattıklarımızın bir kilo içinde 8-10 tanesi oluyor. Bunları Yunanistan’dan, Bulgaristan’dan gelip alanlar var. Bizim belirli Türk müşterilerimiz var onlarda alıyor. Bunun lezzetini ve kıymetini bilen alıyor onlar kaç para olduğuna bakmıyor. Diğer balıklarda hamsi fiyatını sabitledi 25 liraya. Karadeniz mezgiti var, havyarlı balık kılçıksız lezzetli balıktır. Çok çeşit balıklarımız var. Herkesin bütçesine damak tadına göre tezgahlarda balık var” dedi.
Kerevit diğer adıyla ıstakoz nasıl pişirilir diye sorduğumuzda balıkçı Kurter Hırçın; “ çok talep edilen kerevitler, sıcak suda haşlanıyor ve kabuğu soyularak içinde bir et parçası var onu yiyoruz. Lezzeti mükemmel” dedi.