• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
11:26
Buğday hasadı gece yapılıyor
11:01
Edirne’de Basketbola Veda
11:00
Kurt ve Aliş; “Süt Fiyatları Güncellenmeli”
10:10
AYÇİÇEĞİ SUSUZ KALDI, ÇİFTÇİ UMUTSUZ
10:09
Suiçmez, Trakya’da risk yok
09:14
Doğal yaşam alanında çalışmalar sürüyor
09:04
Ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. TEZGAHTA 40 TL, MASADA 500 TL
YAŞAM
Yayınlanma: 15 Ekim 2019 - 08:03

TEZGAHTA 40 TL, MASADA 500 TL

YAŞAM
15 Ekim 2019 - 08:03
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TEZGAHTA 40 TL, MASADA 500 TL
YEŞİM DRAMALI
Edirne ve Trakya Göletlerine ticari amaçla aşılama yapmak için bırakılan Kerevitler balıkçı tezgahlarında yerini aldı. Kerevit veya tatlı su ıstakozu için karidesin büyük amcası, ıstakozun yeğeni olan kereviti bulamayacağınız balıkçı neredeyse yok artık. Tezgahta küçük kerevitin kilosu 40 liradan satılırken, büyük kerevitler yemek masasında 500 liraya satılıyor.
Balık pazarında bulunan balık tezgahlarında yerini alan kerevite Yunan ve Bulgar vatandaşların yanı sıra Türk vatandaşları da ilgi göstermeye başladı.
Balıkçı Feridun Bistiren; “kilosunu canlı canlı 40 liraya satıyoruz tatlı su ıstakozların. Restoranlar da bir boy büyüğü kilosu 500 liraya satılıyor. Bizim sattıklarımızın bir kilo içinde 8-10 tanesi oluyor. Bunları Yunanistan’dan, Bulgaristan’dan gelip alanlar var. Bizim belirli Türk müşterilerimiz var onlarda alıyor.  Bunun lezzetini ve kıymetini bilen alıyor onlar kaç para olduğuna bakmıyor. Diğer balıklarda hamsi fiyatını sabitledi 25 liraya.  Karadeniz mezgiti var, havyarlı balık kılçıksız lezzetli balıktır. Çok çeşit balıklarımız var. Herkesin bütçesine damak tadına göre tezgahlarda balık var” dedi.
Kerevit diğer adıyla ıstakoz nasıl pişirilir diye sorduğumuzda balıkçı Kurter Hırçın; “  çok talep edilen kerevitler, sıcak suda haşlanıyor ve kabuğu soyularak içinde bir et parçası var onu yiyoruz. Lezzeti mükemmel” dedi.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
 Buğday hasadı gece yapılıyor
Buğday hasadı gece yapılıyor
Edirne’de Basketbola Veda
Edirne’de Basketbola Veda
Kurt ve Aliş; “Süt Fiyatları Güncellenmeli”
Kurt ve Aliş; “Süt Fiyatları Güncellenmeli”
AYÇİÇEĞİ SUSUZ KALDI, ÇİFTÇİ UMUTSUZ
AYÇİÇEĞİ SUSUZ KALDI, ÇİFTÇİ UMUTSUZ
Suiçmez, Trakya’da risk yok
Suiçmez, Trakya’da risk yok
MEHMETÇİK İÇİN SEFER HELVASI HAZIRLANDI
MEHMETÇİK İÇİN SEFER HELVASI HAZIRLANDI

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.