• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
09:04
İğneada'daki Sel Olayında Yeniden Yargılama Süreci Başladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. ARAZİ SAHİPLERİ İFADEYE ÇAĞRILACAK
YAŞAM
Yayınlanma: 22 Ağustos 2019 - 04:11

ARAZİ SAHİPLERİ İFADEYE ÇAĞRILACAK

YAŞAM
22 Ağustos 2019 - 04:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ARAZİ SAHİPLERİ İFADEYE ÇAĞRILACAK
YEŞİM DRAMALI
Edirne’nin Yolüstü Köyü’nde bulunan iğrek ormanlarının talan edilmesinin gün yüzüne çıkmasının ardından Edirne Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Ormanlık alanda ve şahıslara ait arazilerde bulunan ağaçların kimler tarafından kesildiğinin tespit edilmesi için arazi sahiplerinin ifadeye çağrılacağı ve yasal işlem yapılacağı öğrenildi.
Edirneliler tarafından özellikle yaz aylarında tercih edilen yerler arasına giren Yolüstü köyündeki Şelale’nin yanında bulunan iğrek ormanlarındaki koruma statüsüne alınan dişbudak, karaağaç ve karakavak ağaçlarının kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildiğini gazetemizin gün yüzüne çıkarmasının ardından dün ormanda Edirne Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.
Kesilen ağaçların Orman İşletme Müdürlüğüne mi,  şahsa mı ait olduğunun belirlenmesinin ardından ormanlık alanda arazileri bulunan kişilerin Edirne Orman İşletme Müdürlüğüne ifadeye çağrılacağı öğrenilirken, yasal işlem başlatılacağı gelen bilgiler arasında yer aldı.
SORUMSUZLUKTUR, KATLİAMDIR
Kent Konseyi Başkanı Ziya Göker Küçük; “Durum hiç iç açıcı değil. Her ne sebeple olursa olsun ağaç kesiminin bir mantığı olmalıdır. Köy muhtarı başta olmak üzere köylülerin, ilgili yetkililerin haberi olmadan kesilen her ağaç sorumsuzluktur, katliamdır. Bu tür ağaç kesimleri ne yazık ki ülkemizde gündemi meşgul etmektedir. Bunun sebebi de acıdır ama Kazdağları veya Kıyıköy'de yetkililerin izni ile olması veya ağaç kesen kişilerin cezasız kalması, yetkililerin sessizliğidir. Burada ağaçların neden kesildiği umarız yetkililer tarafından açıklanabilecek durumdadır. Haberleri olmadan kesildi ise de her türlü yaptırım uygulanmalıdır. Basında çıkan bu tür haberler yetkili makamlara suç duyurusudur aslında. İlgili makamların harekete geçmesi zorunludur. Çünkü kamu adına görev yapan kamu görevlilerinin soruşturma ve yaptırım güçleri vardır.  Sonucun takipçisi olacağımızı kamu görevlileri bilmelidir.”dedi.
SONUCUN TAKİPÇİSİ OLACAKLAR
TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal ve Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren’de konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
İğneada'daki Sel Olayında Yeniden Yargılama Süreci Başladı
İğneada'daki Sel Olayında Yeniden Yargılama Süreci Başladı
Kırkpınar’da 762 pehlivan güreş tutacak
Kırkpınar’da 762 pehlivan güreş tutacak
TAKSİCİLERİ MALİYETLER YORUYOR
TAKSİCİLERİ MALİYETLER YORUYOR
Doğacak kızı için güreşecek
Doğacak kızı için güreşecek
Zeybek, Akın’ı ziyaret etti
Zeybek, Akın’ı ziyaret etti
AY YILDIZLI FORMA ONA ÇOK YAKIŞTI
AY YILDIZLI FORMA ONA ÇOK YAKIŞTI

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.