• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
11:27
Çok sayıda turisti misafir ediyor
11:26
Buğday hasadı gece yapılıyor
11:01
Edirne’de Basketbola Veda
11:00
Kurt ve Aliş; “Süt Fiyatları Güncellenmeli”
10:10
AYÇİÇEĞİ SUSUZ KALDI, ÇİFTÇİ UMUTSUZ
10:09
Suiçmez, Trakya’da risk yok
09:14
Doğal yaşam alanında çalışmalar sürüyor
09:04
Ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. SOKAK CANLARI İÇİN MAMA DAĞITTILAR
YAŞAM
Yayınlanma: 05 Nisan 2022 - 08:27

SOKAK CANLARI İÇİN MAMA DAĞITTILAR

YAŞAM
05 Nisan 2022 - 08:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SOKAK CANLARI İÇİN MAMA DAĞITTILAR
Memleket Partisi tarafından 4 Nisan Sokak Hayvanları gününde Saraçlar Caddesi PTT önünde basın açıklaması yaparak sokak canları için mama dağıttı.
Memleket Partisi İl Başkanı Oktay Bozkurt ve yönetimi açtıkları stantta vatandaşlara partisinin broşürünü ve sokak canları için mama dağıttı. Parti Yönetim Kurulu üyesi Selvi Öztaş basın açıklaması yaparak, “dünya üzerinde milyonlarca sokak hayvanı açlıkla, barınma sorunuyla, insanlar tarafından istismarla ve şiddetle karşı karşıyayken, bugünü bir "kutlama günü” olarak değil” dedi.
Öztaş  yapmış olduğu açıklamada; “Bilindiği üzere her yıl 4 Nisan Günü, sokaklarda yaşam mücadelesi veren hayvanların durumuna dikkat çekerek farkındalık oluşturmak amacı ile "Dünya Sokak Hayvanları Günü” olarak kutlanmaktadır.
Ancak; dünya üzerinde milyonlarca sokak hayvanı açlıkla, barınma sorunuyla, insanlar tarafından istismarla ve şiddetle karşı karşıyayken, bugünü bir "kutlama günü” olarak değil, katledilen binlerce sokak hayvanının anısına bir "anma günü” olarak değerlendirmek en doğrusu olacaktır.
Ülkemizde; hayvanların yaşam hakkını korumak için çıkarılan "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu” ne yazık ki hayvanların hakkını korumanın çok gerisindedir. Hayvanların yaşam hakkının korunduğunu söyledikleri bu kanunun yetersizliğinden dolayı; hemen her gün sokaklarda şiddet gören, istismara uğrayan, katledilen hayvanlarımız vardır.
Biz, Memleket Partisi Edirne il Teşkilatı olarak; yaşam hakkının her zaman yanında olduğumuzu söylüyoruz."Onlarla birlikte yaşanacak bir dünya mümkün!” diyoruz. Ve sizlere söz veriyoruz! Memleket Partisi iktidarında; Hayvanların "duygulu varlıklar” olduğunu yasada açık bir şekilde tanımlayarak, onların yaşam hakkını "Anayasal Güvence” altına alacağız. Sahipli/sahipsiz hayvan ayrımını kaldırarak, hayvanlara yönelik işlenen fiillerin cezalandırılmasında eşitlik sağlayacağız.
Hayvanlara yönelik işkence, istismar ve katliamların önüne geçmek için gerekli tedbirleri alarak cezai yaptırımları arttıracağız. Çalışmalarımızı başta UNESCO tarafından yayınlanan "Hayvan Hakları Bildirgesi” olmak üzere ilgili uluslararası bildirgeler ve sözleşmeleri göz önünde tutarak ilgili sivil toplum örgütleri ile birlikte yürüteceğiz.Söz veriyoruz;Memleket Partisi iktidarında, "4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü”nü bir anma günü olarak değil, bir bayram günü gibi Kutlayacağız.O güne kadar bu memleketin insanı için, hayvanı için, ağacı için mücadeleye devam” dedi.
 
2022/04/2022-04-05-08-29-12.jpg
2022/04/2022-04-05-08-29-15.jpg
2022/04/2022-04-05-08-29-18.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
Çok sayıda turisti misafir ediyor
Çok sayıda turisti misafir ediyor
 Buğday hasadı gece yapılıyor
Buğday hasadı gece yapılıyor
Edirne’de Basketbola Veda
Edirne’de Basketbola Veda
Kurt ve Aliş; “Süt Fiyatları Güncellenmeli”
Kurt ve Aliş; “Süt Fiyatları Güncellenmeli”
AYÇİÇEĞİ SUSUZ KALDI, ÇİFTÇİ UMUTSUZ
AYÇİÇEĞİ SUSUZ KALDI, ÇİFTÇİ UMUTSUZ
KAZADA 2 KİŞİ YARALANDI
KAZADA 2 KİŞİ YARALANDI

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.