Doktorclub Awards, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi bilimsel işbirliği ile 4 yıldır düzenlenmekte olup, ülkemizde sağlık sektörü profesyonelleri ve paydaşlarının çalışmalarını daha iyiye ve daha kaliteliye yönlendirmek, sağlık hizmet sunumunda yaratıcı, ilham verici ve yenilikçi fikirlerin ortaya konulup uygulamaya geçirilmesini teşvik etmek, sektörde farklılık ve farkındalık yaratarak öne çıkan proje, araştırma ve uygulamaların artmasına katkıda bulunmak amacıyla organize edilen Türkiye'nin Sağlık Ödülleri etkinliğidir.
2017 yılında birincisi düzenlenen etkinlik, bu yıl da 10 ana başlık altında, 18 kategoride düzenlenmiştir. Ülkemizin önde gelen hekim ve akademisyenlerinden oluşan bilimsel jüri ve sağlık endüstrisinin lider firmalarının yöneticilerinden oluşan sektörel jüri tarafından yapılan oylama ile her kategorinin finalistleri belirlenmiş ve sonuçlar 18 Aralık günü WEB üzerinden düzenlenen tören ile açıklanmıştır.
Türk tıp tarihine ve müzeciliğine verdiği olağanüstü emekler ve gençlere müzeciliği sevdirmesi konusundaki çabaları nedeniyle Prof. Dr. Osman İnci’ye “Doktorclup Awards 2020 özel ödülü” verilmesi kararlaştırılmıştır.
Trakya Üniversitesi’nin 4. ve 5. dönem Rektörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Osman İnci, Trakya üniversitesi’nin bölge üniversitesi kimliğini öne çıkartmış, Trakya Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ni 1.100 yatak kapasitesiyle hizmete açarak kentin eğitim ve sağlık turizm potansiyelini artırmıştır. Bu bağlamda Rektörlüğü döneminde Rektörlük birimlerinin Haziran 1998 tarihinde Karaağaç Yerleşkesi’nde bulunan tarihi gar binasına taşınmasını sağlamış, Lozan Anıtı, Müzesi ve Meydanını 19 Temmuz 1998 tarihinde kentin kültür yaşamına kazandırmıştır.
Rektörlük dönemi içinde kurmuş olduğu Trakya Üniversitesi II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Lozan Anıtı, Müzesi ve Meydanı, Çağdaş Resim Heykel Müzesi ile Güllapoğlu Arboretumu kentin kültürel dinamiklerini hareketlendirmiştir.
25 Kasım 2017 tarihinde Edirne’nin Lozan Antlaşması’yla ülkemiz sınırları içinde kalan kentimiz Karaağaç semtinde de “Osman İnci Müzesi” ni kurarak kentin kültür-sanat yaşamına izler bırakmaya devam etmiştir. Özellikle 2004 yılında kurmuş olduğu Trakya Üniversitesi II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin “Avrupa Müze Ödülü” kazanması kentin tarihi kültürel ve sanatsal değerlerinin üstündeki tozları kaldırmış ve kentin kamu ve kuruluşları adeta müze açma yarışı içine girmiştir. Bugün kentimizdeki müze sayıları ile birlikte kentimize gelen yerli ve yabancı turist sayıları da hızla artmaktadır.
Üniversite bünyesinde kurulan müzeler bir taraftan kentin tarihi, kültürel ve sanatsal zenginliğini öne çıkartırken üniversitenin de halkla bütünleşmesini sağlamış, çocuklarımız için de birer eğitim merkezi olmuştur. Tüm bu çalışmaların Trakya Üniversitesi’nin akademik ve idari personelinden oluşan komisyonlar eliyle yürütülmüş olması, ödüller kazanması da ayrı bir onur ve gurur olmuştur. Rahmetli Dr. Ratip Kazancıgil’in danışmanlığında yürütülen bu çalışmaların yapılacak çalışmalar için örnek olması dileğimizdir. Kent yöneticileri şunu unutmamalılardır ki, kentin değerleri sadece kentin sokak ve caddelerini süsleyen anıtsal eserler değildir. Bu kentin en önemli değerlerinden biri de bu kent için izler bırakan veya izler bırakmak için fırsat bekleyen kentin akademisyeni, araştırmacısı, esnafı yani kentli hemşehrileridir.
İşte Prof. Dr. Osman İnci de bu kentin bir hemşehrisi, yöneticisi, doktoru ve akademisyenidir. Bu kente geldiği günden bugüne vermiş olduğu hizmetler takip edilmiş, değerlendirilmiş ve taçlandırılmıştır.
Kendisini tanımak, ekibinde görev alma ve birçok başarılarında birlikte olma onuruna erişmenin mutluluğu ile saygıdeğer Rektörümü kutluyor. Sağlıklı ve başarılı ömürler diliyorum.
Ender BİLAR
[email protected]